Verschillende inzetten op de roulette

Verschillende inzetten op de roulette

Als je kijkt naar een roulette tafel zie je zoveel nummers en vele inzetten. Je raakt makkelijk geïntimideerd door het grote aantal mogelijkheden die er zijn om te kunnen gaan inzetten bij de tafel, dit heeft tot gevolg dat sommige mensen compleet uit de buurt blijven van roulette.

De waarheid is echter dat ondanks dat een roulette tafel er misschien ingewikkeld uit kan zien, jij toch relatief makkelijk een bekwaam speler kan worden, en je zal dan in staat zijn om competent te kunnen inzetten met veel vertrouwen alsof jij iemand bent die al jaren speelt.

Een van de eerste dingen die je moet leren is welke inzetmogelijkheden er beschikbaar zijn bij de roulette tafel. Zodra je de soorten inzetten begrijpt die je kunt maken en hoe ze werken, ben je klaar om vooruitgang te boeken en dan kan je een verscheidenheid aan strategieën gaan leren. Het beheersen van de roulette strategieën plaatst je in een positie om vaker te gaan winnen, ook al is het tafel spel een kans spel.

Deze gids over de inzetten op een roulette tafel zal meest gebruikelijke inzetten behandelen bij zowel de Amerikaanse als de Europese en Franse stijl van roulette wielen. Het is belangrijk om te onthouden, tijdens het lezen, dat niet alle inzetten kunnen worden gemaakt op een Amerikaanse wiel.

Je kunt gemakkelijk een Amerikaanse wiel identificeren, omdat het twee groene delen met nullen of dubbele nullen zal hebben, in tegenstelling to een Europees of Frans wiel, die slechts één groene, enkele nul zal hebben.

De Buiten Inzetten op een roulette tafel

Onderaan de roulettetafel zijn er twee verschillende gebieden.

Het bovenste deel is voorzien van alle nummers die zich op het roulettewiel bevinden, terwijl het onderste deel drie grote rechthoekige stukken heeft, boven een rij van zes kleinere rechthoekige secties.

Inzetten op deze negen gebieden aan de onderkant van de tabel of de drie groene rechthoeken op de rechterkant van het bord worden buiten inzetten genoemd, en er zijn een aantal manieren waarop je hierbij kunt inzetten:

De Even Geld Buiten Inzetten

De zes secties onderaan  de roulette tafel zijn even geld inzetten. Dit houdt eigenlijk indat je de exacte hoeveelheid geld terugverdient die je had ingezet. Met andere woorden, als je 20 Euro hebt ingezet en je wint, ontvangt je 20 Euro je zal dan je geld hebben verdubbeld.

Als je hier speelt dan heb je ongeveer een even kans op zowel winnen als op verliezen. Als je speelt op een Amerikaanse roulette tafel en de bal landt in een van beide nullen of de dubbele nul, dan zal jij al het geld dat je hebt ingezet op de even buiten inzetten, verliezen.

Bij een Europese of Franse roulette tafel, zal je de helft van het geld dat je hebt ingezet op een even geld buiten inzetten verliezen, zodra de bal op een nul zal gaan landen.

De even geld buiten inzetten die je plaatst bevatten:

 • Rood en zwart

De 2 rechterhoeken die zich het meest binnenin bevinden komen overeen met alle rode nummers en alle zwarte nummers. Als je een inzet op rood of op zwart plaatst, win jij als de bal landt op een nummer in de kleur die jij hebt gekozen.

 • Even en oneven

De volgende 2 rechthoeken aan de buitenkant vermelden ‘Even’ aan de linkerkant en ‘Oneven’ aan de rechterkant en verwijzen respectievelijk naar alle even nummers en naar alle oneven nummers. Als je een inzet op even of op oneven plaatst, win je als de bal landt op het soort nummer die jij hebt gekozen, te weten: even of oneven.

 • Laag

De buitenste rechthoek links vermeld 1-18 en wordt aangeduid als “Laag”. Als je een inzet hier plaatst, win jij als de bal landt op een van de nummers 1 tot en met 18.

 • Hoog

De buitenste rechthoek rechts vermeld 19-36 en wordt aangeduid als “Hoog.” Als je een inzet hier plaatst win jij als de bal landt op een van de nummers 19-36.

2 staat tot 1 Buiten Inzetten

De drie rechthoeken die zich boven de even geld buiten inzetten bevinden keren 2 staat tot 1 uit als je wint, maar ze zijn moeilijker te winnen. Als je hier 10 Euro inzet en wint, krijg je 40 Euro. Als de bal op de nul of de dubbele nul landt, verlies je al het geld die geplaatst is op 2 tot 1 buiten inzetten.

Er zijn twee soorten 2 tot 1 Buiten Inzetten:

 • De dozijnen

De drie rechthoeken onderaan komen overeen met de dozijnen, de nummers 12 direct boven hen op de tafel.

 • Kolommen

De drie rechthoeken aan de rechterkant van de roulettetafel komen overeen met de kolommen, met alle getallen direct links van hen.

Binnen Inzetten

Er zijn een aantal soorten inzetten die gemaakt kunnen worden bij de binnenste nummers, de rode en zwarte rechthoeken aan de bovenkant van het roulette bord. Ze bevatten:

 • Lijn van 6:Een lijn van 6 inzet bevat zes aangrenzende nummers en betaalt 5-1 uit als je wint.
 • Mand:Een mand inzet bevat de 0, 1, 2 en 3 en betaalt 6-1 uit als je wint.
 • Hoek:Een hoek inzet bevat vier aangrenzende nummers en betaalt 8-1 uit als je wint.
 • Straat:Een straat inzet bevat drie verticale getallen en betaalt 11-1 uit als je wint.
 • Split:Een split inzet bevat twee nummers die naast elkaar zijn gelegen en betaalt 7-1 uit als je wint.
 • Straight up: Een ‘straight up’ inzet is slechts voor één nummer en betaalt 35-1 uit als je wint

Extra Europese en Franse Roulette Inzetten

Bij een Europese of Franse roulette tafel kun je twee extra soorten inzetten plaatsen:

Sectie inzetten, deze bevatten die nummers die in drie verschillende regio’s vallen: tier du culinder, Voisins du nul en Orphelins.

Buurman inzetten, deze bevat 1 nummer die genoemd is en twee nummers direct links en twee nummers direct rechts op de wiel. (Lees hier meer over buurman- en sectie inzetten)

Auteur Oliver profiel

OVER DE AUTEUR

Oliver
Oprichter van de siter

Ik die zelf graag elke vorm van gokken bij online casino’s speelt. Ik zijn getest de verschillende strategieën die worden getoond op de website.

NEVER MISS
A POST

Sign up with your email address to receive hot updates straight in your inbox.

Scroll naar top